Lava cake cu căpșune. Acest desert va încheia seara într-o notă memorabilă!

retete de gustare

Lava cake cu căpșune

Lava cake cu căpșune, o rețetă ideală pentru o cină romantică. Efectul spectaculos al ciocolatei topite îl fac perfect pentru a impresiona și a adăuga un strop de magie unei seri speciale.

Lava cake-ul cu căpșune este un desert rafinat, perfect pentru iubitorii de ciocolată care apreciază combinația de texturi contrastante și arome intense. Lava cake-ul se distinge prin interiorul său lichid, de ciocolată topită, care se scurge atunci când desertul este tăiat, creând un efect spectaculos.

Desertul este prezentat cu un exterior ușor crocant, iar interiorul este moale și cremos, umplut cu ciocolată topită. Atunci când este tăiat, lava cake-ul dezvăluie un centru lichid și seducător, contrastând perfect cu textura sa ușor crocantă de pe margini. Decorul de zahăr pudră, feliile de căpșune proaspete și frunzele de mentă adaugă un aspect elegant și proaspăt, creând o prezentare vizuală care este atât atrăgătoare, cât și apetisantă. Desertul oferă o explozie de arome de ciocolată intensă, cu note subtile de vanilie și un ușor contrast sărat care evidențiază dulceața și complexitatea ciocolatei.
Împreună cu căpșunele proaspete și frunzele de mentă, care adaugă o notă răcoritoare. Zahărul pudră presărat deasupra adaugă o ușoară notă crocantă și dulce, completând perfect desertul.

Citește și: Rețete de orez. Aromatizează acest preparat și oferă-i un gust spectaculos!

lava cake
Lava cake cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru ca avocado să nu oxideze. “Nu trebuie să se simtă gustul.”

Pentru această rețetă, vom avea nevoie de 60 de minute (timp de pregătire), respectiv 60 de minute (timp de gătire), ceea ce va duce la aproximativ 2 ore (timp total), pentru ca la final, să ne putem bucura de savoarea desertului.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Ingrediente

Ingrediente pentru Lava Cake
- 100 g de ciocolată neagră
- 100 g de unt, plus pentru uns formele
- 2 ouă mari
- 2 gălbenușuri de ou
- 100 g de zahăr
- 50 g de făină
- 1/4 de linguriță de sare
- 1/2 de linguriță de esență de vanilie, opțional

Ingrediente pentru decor
- Zahăr pudră
- 6-8 căpșune proaspete, tăiate în felii
- Frunze proaspete de mentă

retete pentru desert
Lava cake cu căpșune[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare desert

Mod de preparare aluat

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

  1. Setează cuptorul la 220°C pentru a se încălzi. Ungi 4 forme individuale de lava cake cu unt și presară puțină făină pe ele, asigurându-te că sunt acoperite uniform. Acest lucru va ajuta la desprinderea ușoară a lava cake-urilor după coacere.
  2. Într-un bol rezistent la căldură, adaugă ciocolata și untul. Așază bolul deasupra unei cratițe cu apă fierbinte (bain-marie) și amestecă până când ciocolata și untul sunt complet topite și combinate într-un amestec omogen.
    Scoate bolul de pe foc și lasă-l să se răcească puțin.
  3. Într-un alt bol mare, bate ouăle, gălbenușurile și zahărul cu un mixer electric până când amestecul devine deschis la culoare și pufos, aproximativ 2-3 minute. Adaugă amestecul de ciocolată topită în amestecul de ouă și zahăr, amestecând ușor cu o spatulă până când ingredientele sunt complet integrate. Cerne făina deasupra amestecului și adaugă sarea. Amestecă ușor cu spatula până când făina este complet încorporată și aluatul devine omogen. Dacă dorești, poți adăuga și esența de vanilie pentru un plus de aromă.

Mod de preparare lava cake

  1. Împarte aluatul uniform în cele 4 forme pregătite, umplându-le pentru a lăsa suficient spațiu pentru expansiune.
  2. Așază formele în cuptorul preîncălzit și coace-le timp de 12-14 minute. Lava cake-urile sunt gata atunci când marginile sunt ferm setate, dar centrul este încă moale și lichid.
  3. După coacere, lasă lava cake-urile să se răcească în forme timp de 1-2 minute. Acest timp de răcire va facilita desprinderea ușoară a deserturilor din forme.

Decorare și servire

  1. Spală căpșunele și taie-le în felii subțiri. Spală frunzele de mentă și usucă-le ușor cu un șervețel de hârtie.
  2. Cu grijă, răstoarnă lava cake-urile pe farfurii de servire. Dacă sunt dificil de desprins, poți folosi un cuțit mic pentru a desprinde ușor marginile. Presară zahăr pudră deasupra fiecărui lava cake. Aranjează feliile de căpșune alături și adaugă câteva frunze proaspete de mentă pentru un decor atrăgător. Poftă bună!

Îți recomandăm și rețeta de Frigărui de pui cu dovlecei, roșii cherry și ceapă roșie. Combinația le face potrivite pentru o seară relaxantă petrecută în compania celor dragi!, pentru un preparat delicios, perfect pentru un prânz sau o cină ușoară. Bucățile suculente de piept de pui, marinate pentru a intensifica aromele, sunt intercalate cu legume proaspete și colorate. Dovleceii sunt fragezi, roșiile cherry aduc un strop de dulceață, iar ceapa roșie oferă o notă subtilă de iuțeală.

retete de prajituri de casa
Lava cake cu căpșune[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Secretul lui chef Orlando Zaharia pentru ca avocado să nu oxideze. “Nu trebuie să se simtă gustul.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies