Murăturile nu sunt doar o tradiţie culinară, o îmbogăţire a meselor din sezonul rece, ci şi un cocteil magic pentru organism, cu beneficii nenumărate! Iată de ce este mai mult decât indicat să mâncăm murături.
Efectele curative ale murăturilor
Consumul de murături obţinute prin fermentare are beneficii asupra întregului organism. Nu ajută doar la reglarea unor procese, ci consumul lor, în cadrul unui stil de viaţă echilibrat, previne şi apariţia anumitor boli.
Nutrienţi preţioşi pentru organism. Vegetalele fermentate sunt surse bune de vitamina K2, care previne apariţia bolilor cardiovasculare, şi de vitaminele din grupul B.
Au grijă de sistemul nostru imunitar. Sunt mai bune decât orice cură de vitaminizare făcută la începutul sezonului rece, dar venite ca o completare a unui stil de viaţă echilibrat, cu somn odihnitor şi suficient, hidratare optimă, sport şi alimentaţie corectă.
Pentru că o bună parte din sistemul nostru imunitar (aproape 80%) se află în tractul digestiv, probioticele din murături au rolul de a dezvolta producţia de anticorpi.
Susţin detoxifierea naturală a corpului. Vegetalele fermentate sunt printre cei mai buni chelatori disponibili, pentru că bacteriile pe care le conţin ajută organismul la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele. Acest lucru se face prin îmbunătăţirea tranzitului intestinal şi prin protecţia funcţiei ficatului.
Sunt cele mai ieftine suplimente naturale pe care le avem la îndemână, chiar din natură. Iar comparativ cu variantele lor „la tub“, din farmacii şi drogherii, conţin până la 100 de ori mai multe probiotice!
Microbiomul, populat cu o varietate mai largă de bacterii bune, scade riscul apariţiei obezităţii (pentru că probioticele ajută în mod natural organismul în procesul de slăbire) şi a diabetului.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>