Murăturile nu sunt doar o tradiţie culinară, o îmbogăţire a meselor din sezonul rece, ci şi un cocteil magic pentru organism, cu beneficii nenumărate! Iată de ce este mai mult decât indicat să mâncăm murături.
Detox cu zeamă de varză
Într-un bol cu varză murată avem aproape acelaşi număr de bacterii bune pentru flora digestivă cât într-un tub întreg de probiotice, dar cu o disponibilitate mult mai mare, adică sunt folosite mai eficient de către organism.
Este adevărat, în aceeaşi măsură, că biodisponibilitatea este mai mare atunci când zeama de varză este consumată ca atare, nepreparată termic, sau este adăugată spre sfârşit, la gătitul ciorbelor, fără a fi fiartă prea mult.
Zeama de varză ajută şi detoxul natural al organismului, prin accelerarea tranzitului intestinal şi prin prevenirea apariţiei constipaţiei.
Este eficientă şi în detoxul făcut de către ficat, „uzina“ organismului nostru, susţinându-i funcţia prin efectul său hepatoprotector.
sursa: psychologies.ro