Murăturile nu sunt doar o tradiţie culinară, o îmbogăţire a meselor din sezonul rece, ci şi un cocteil magic pentru organism, cu beneficii nenumărate! Iată de ce este mai mult decât indicat să mâncăm murături.
Delicatesă de sezon rece?
Murăturile nu înseamnă doar castraveţi, gogoşari ori conopidă. În tradiţia multor popoare există alimente fermentate (kimchi din varză şi ridichi în Coreea, sauerkraut în Germania, chiar ouă murate în bucătăria tradiţională chinezească), pentru că, multă vreme, procesul de fermentare a reprezentat o manieră de păstrare şi consum a vegetalelor în sezonul rece, în perioadele în care frigiderul şi congelatorul nu existau, iar industrializarea şi globalizarea nu îşi făcuseră simţită prezenţa.
În sezonul rece, disponibilitatea fructelor şi legumelor proaspete, de calitate, este foarte scăzută. Prin murare, implicit prin procesul de fermentare, nutrienţii prezenţi în vegetalele crude se păstrează şi organismul le foloseşte la adevărata lor valoare.
citeste continuarea pe pagian urmatoare >>>