Piele frumoasă, fericire continuă. Cum să alegi uleiurile potrivite pentru acnee, riduri și piele sensibilă

uleiuri pentru piele
Uleiuri pentru piele

La fel ca întreg organismul, pielea noastră are nevoie de o îngrijire optimă, oferindu-i vitaminele și mineralele de care are nevoie. În funcție de vârstă și tipul de ten, majoritatea dintre noi ne confruntăm cu unele probleme la nivelul pielii. De aceea, avem nevoie de produse care să ne ajute să combatem aceste imperfecțiuni.

 

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt uleiurile potrivite tipului tău de ten, fie că te confrunți cu acnee, riduri sau piele sensibilă, dar și alte sfaturi utile pentru a avea un ten luminos, sănătos și plin de vitalitate!

Cele mai bune uleiuri pentru piele sunt acelea ce conțin aminoacizi, vitaminele C, A, E și care nu îți blochează porii.

Uleiul de măceșe

Citește și: Minunea acidului hialuronic. Cum restaurează strălucirea și tinerețea tenului tău

uleiuri pentru fata
Uleiuri pentru față[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Diferența între crema de zi și crema de noapte. De ce sunt esențiale în rutina ta de îngrijire!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Uleiul de măceșe este perfect pentru a combate îmbătrânirea pielii, deoarece este bogat în vitamina A și betacaroten. Aceste proprietăți fac uleiul de măceșe să fie unul dintre produsele perfecte pentru a reduce ridurile vizibile de la nivelul tenului, dar și pentru reducerea inflamației și a roșeței. Odată ce vei introduce uleiul de măceșe în rutina ta zilnică de îngrijire, elasticitatea pielii tale va fi îmbunătățită semnificativ. Chiar dacă persoanele cu ten sensibil trebuie să fie extrem de atente la produsele pe care le folosesc, este important de știut că acest ulei este potrivit și pentru un astfel

de tip de ten.

Uleiul de marula

uleiuri pentru ten
Uleiuri pentru ten[Sursa foto: Freepik]

Acest ulei este cunoscut drept unul extrem de eficient atât pentru piele, cât și pentru păr. Uleiul de marula este bogat în antioxidanți, având și proprietăți antibacteriene. Persoanele care se confruntă cu acnee sau cu un ten gras, cu exces de sebum, trebuie să folosească acest tip de ulei, deoarece efectele sunt extraordinare: îți va lăsa tenul hidratat, fără senzația unui ten încărcat, plin de sebum.

Uleiul de sâmburi de struguri

beneficii uleiuri esentiale
Beneficiile pe care le au uleiurile[Sursa foto: Freepik]

Uleiul de sâmburi de struguri este adesea folosit în produsele de îngrijire. Acesta îți va ajuta tenul să fie foarte hidratat și să diminueze vizibil linile fine de pe ten, dar și ridurile, ce apar odată cu înaintarea în vârstă. De asemenea, este eficient și pentru persoanele care se confruntă cu pete post-acneice sau cu pete depigmentare, oferind luminozitate pieli.

Mai mult, acest ulei este bogat în omega-3, necesar pentru o piele sănătoasă, cu un aspect impecabil.

Uleiul de avocado

ulei de avocado beneficii
Ulei de avocado[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Avocado este un aliment minune, atât pentru interiorul organismului, cât și pentru exterior. Chiar dacă îl poți consuma în diverse forme, fie tartinabil, în salate sau în smoothie, este bine de știut că și uleiul de avocado te va ajuta să ai un ten uniform și frumos. În cazul în care te confrunți cu un ten uscat, acest ulei este exact ceea ce ai nevoie. Uleiul de avocado poate face diferențe uriașe în ceea ce privește hidratarea feței, ajutând la repararea celulelor moarte.

De asemenea, doamnele care vor să combată ridurile, ar trebui să folosească acest produs, deoarece crește nivelul de colagen de la nivelul pielii.

Uleiul de cătină

uleiul de catina
Ulei de cătină[Sursa foto: Freepik]

Cătina este un fruct excelent pentru sănătate, ce ar trebui introdus atât în alimentație, cât și în rutina zilnică de îngrijire. Persoanele care se confruntă cu inflamații, roșeață la nivelul pielii, eczemă sau chiar psoriazis, pot folosi cu încredere uleiul de cătină, pentru a se bucura de beneficiile pe care le oferă.

Este esențial de precizat că indiferent ce ulei alegi să folosești, primul pas în rutina de îngrijire este curățarea. Așadar, după ce te-ai demachiat, trebuie să folosești un gel de curățare, pentru a elimina toate impuritățile de la nivelul pielii. Ulterior, folosește o apă termală cât mai naturală, pentru a calma pielea. După ce te-ai asigurat că fața ta este curată în totalitate, poți să folosești cu încredere uleiul potrivit tipului tău de ten!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum să îți îngrijești corect tenul acneic

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies