Pastrama cu mămăligă reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pastramă cu mămăligă, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D. În plus, descoperiți și care este secretul pentru o pastramă cu mămăligă, preparată exact pe gustul vostru.
Citește și: Rețetă de lava cake. Un desert gata de servit în 30 de minute!
Rețetă de pastramă cu mămăligă
Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de pastramă cu mămăligă , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 10 pași simpli!
Ingrediente – pastramă cu mămăligă
- 4 bucăți potrivite de pastramă
- apă
- sare grunjoasă și fină
- piper
- o ceapă mai mare
- 6 căței de usturoi
- busuioc
- o jumătate de cană de vin roșu
- 400 g mălai
- unt
- cimbru
- brânză de burduf
- smântână (opțional)
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu lămâie. Un desert echilibrat, perfect pentru orice iubitor de dulciuri!
Mod de preparare - pastramă cu mămăligă
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de 4 bucăți potrivite de pastramă. Cu un cuțit special de carne, vom îndepărta grăsimea, pe care ulterior o vom tăia în fâșii mai mici.
Același lucru vom face și cu bucățile de pastramă, doar că le vom tăia în fâșii potrivite, nu la fel de mici ca la grăsime.Pasul 2. Deși abia ne-am apucat de rețetă, este nevoie să pregătim și focul, pentru că rețeta de astăzi se poate face și afară, atât pe pirostrie în tigaie, pentru pastramă, cât și pe ceaun, pentru mămăligă.
Așadar, pregătim focul și ne întoarcem la prepararea rețetei delicioase de pastramă cu mămăligă.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Pasul 3. În ceaun, vom turna o cantitate considerabilă de apă și o lingură de sare grunjoasă. În tigaie, vom pune fâșiile de grăsime de la pastramă, cu sare și piper (după gust).
Citește și: Rețetă delicioasă de Quiche Lorraine. O să fi pe placul întregii familii!
Pasul 4. Între timp, ne vom ocupa și de ceapă și usturoi. Astfel încât, o ceapă mai mare o vom tăia fâșii, iar usturoiul doar îl vom curăța și îl vom lăsa exact așa cum este, întreg.
Pasul 5. În momentul în care grăsimea s-a rumenit, o vom transfera din tigaie, într-un bol de dimensiuni mici. În locul acesteia în tigaie, vom adăuga ceapa noastră pe care am tăiat-o fâșii, pentru a o carameliza. În momentul în care aceasta s-a călit, vom adăuga peste și bucățile de pastramă, alături de sare și piper (după gust).
Pasul 6. În momentul în care observăm că pastrama noastră începe să se gătească, vom presăra deasupra și puțin busuioc, dar și o jumătate de cană de vin roșu. Atenție însă! Se va forma un flambe, dar care se va stinge de la sine. Tigaia se ia de pe pirostrie, se mai amestecă puțin conținutul și se așază înapoi.
Pasul 7. Acum a venit timpul să ne ocupăm și de mămăliga noastră. Așadar, în apa din ceaun, vom adăuga o cantitate de 400 de grame de mălai, treptat, în timp ce amestecăm cu ajutorul unei linguri de lemn.
Pasul 8. Ne întoarcem și la pastrama noastră din tigaie, pentru a adăuga un cubuleț de unt deasupra. Pentru a se topi mai repede și a pătrunde în preparatul nostru, cu ajutorul unei linguri de lemn, îl vom mărunți și amesteca cu pastrama. Acum vom adăuga și cei 6 căței de usturoi și puțin cimbru.
Pasul 9. Între timp, vom îndepărta și folia în care se află brânza de burduf, pentru a lua mămăliga de pe foc și a o turna peste aceasta. Peste ceva timp, după ce se va mai răci puțin, o vom tăia, iar deasupra vom pune și smântână (după preferințe).
Pasul 10. Pastrama noastră este și ea gata, așa că vom îndepărta pirostria de pe foc. Se așteaptă puțin să se mai răcească și este gata!
Pastrama cu mămăligă este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de sushi cu somon. Aveți nevoie de tehnică, ingrediente și dragoste!