Află din rândurile de mai jos câteva rețete delicioase de tiramisu cu căpșuni!
Tiramisu este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi italiene, fiind popular pentru combinația irezistibilă de cafea, mascarpone și cacao. Află din rândurile următoare câteva rețete absolut delicioase de tiramisu!
Rețetă de ruladă de tiramisu cu căpșuni
Citește și: Tiramisu clasic și tradițional. Fiecare mușcătură este o plăcere!
Ingrediente
- 250 g căpșuni
- 1 pachet pișcoturi
- 450 g mascarpone
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 310 ml cafea îndulcită
- 150 g zahăr pudră
- Cacao pentru decor
Mod de preparare
Citește și: Prăjitură Tiramisu în straturi. Un gust delicios, chiar și fără pișcoturi!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- Primul pas este să cureți și să speli căpșunile, iar ulterior să le tai bucăți mici.
- Al doilea pas este să bați într-un bol încăpător brânza mascarpone cu esența de vanilie și zahărul, până vei avea o cremă fină.
- Al treilea pas este să pui amestecul obținut peste pișcoturile insiropate cu cafea îndulcită, într-un strat uniform.
- Al patrulea pas este să pui un rând de căpșuni și câteva pișcoturi de-o parte si de alta a fructelor.
- Al cincilea pas este să dai forma ruladei și să te folosești de o folie alimentară. Mai apoi, o depozitezi la frigider măcar două ore sau peste noapte pentru a se întări.
- Al șaptelea pas este să presari peste rulada de tiramisu cacao, după preferințe.
Sfaturi pentru o ruladă cu pișcoturi și căpșuni perfectă
Gospodinele care își doresc să obțină o ruladă de tiramisu cu căpșuni gustoasă trebuie să insiropeze corespunzător pișcoturile în cafea. Acest lucru înseamnă că ele trebuie ținute în cafea doar câteva secunde. În cazul în care sunt lăsate prea mult, vor absorbi prea mult lichid și vor deveni prea moi, iar acest lucru va afecta structura ruladei.
De asemenea, rularea trebuie să fie fermă, fără a strânge prea tare, pentru a evita că respectiva cremă să iasă din marginile ruladei. Astfel, utilizarea unei folii alimentare ajută la menținerea formei. Mai mult decât atât, pentru a avea o cremă de mascarpone perfectă, trebuie să bați frișca bine, dar nu exagerat, pentru a nu deveni unt. Încorporează frișca cu mișcări lente și delicate pentru a menține o textură aerată a cremei.
Atunci când procesul de pregătire este gata, trebuie băgată la frigider suficient timp pentru a se întări. Dacă rulada de tiramisu cu căpșuni se scoate atunci când trebuie de la frigider, desertul se taie frumos și își păstrează forma.
Alte rețete de tiramisu inedite
Există numeroase rețete de tiramisu, fiind un desert răcoritor și îndrăgit de majoritatea oamenilor.
De asemenea, este un desert perfect pentru ocazii speciale, ușor de preparat și spectaculos de servit.Tiramisu Red Velvet la pahar
Pe lângă rețeta de tiramisu clasic cu diverse fructe, există și tiramisu Red Velvet la pahar, preparatul delicios care combină aromele clasice ale tiramisului italian cu textura și gustul specific al prăjiturii Red Velvet. Ingredientele desertului sunt asemănătoare cu cele al tiramisului clasic, însa cu mici adăugări care îi oferă un gust excepțional și rafinat, exact ca cel al prăjiturii Red Velvet.
Tiramisu la pahar cu zmeură deasupra
O altă variantă de desert este tiramisu la pahar cu zmeură deasupra. Zmeura adaugă o notă fructată și acidulată care echilibrează perfect crema dulce și bogată de mascarpone din tiramisu. Ingredientele sunt asemănătoare cu tiramisu clasic, cu câteva mici excepții. Gospodinele au nevoie, pe lângă ingredientele clasice, de gălbenușuri de ou și câteva linguri de Amaretto.
Prăjitura tiramisu în straturi
De asemenea, o alta rețetă delicioasă este prăjitura tiramisu în straturi. În timpul preparării, gospodinele vor avea nevoie și de miere, cât și de Amaretto. Descoperă rețelele delicioase și inedite de tiramisu pe site-ul Kfetele.ro!