Sophia Loren. Povestea longevității și frumuseții eterne

sophia loren secrete
Secretele Sophiei

Sophia Loren este una din cele mai mari embleme ale frumuseții, eleganței și feminității din întreaga istorie. De-a lungul timpului, o mulțime de doamne au încercat să se inspire din ținutele sale, dar și să descopere care îi sunt secretele pentru a se menține în formă.

Descoperă în rândurile de mai jos la ce trucuri apela celebra actriță, dar și de la ce reguli nu se abătea niciodată și ce alimentație obișnuia să consume.

Cine este Sophia Loren

Citește și: Cine este Gabriela Firea. "Mama era vânzătoare și tata muncitor necalificat, pe șantier. Stăteam șase inși într-un apartament cu două camere.”

sophia loren
Sophia Loren[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Dieta cu apă caldă. Funcționează sau nu?

Sofia Loren este o actriță italiană, născută în Roma, pe 20 septembrie 1934. În timpul unei filmări pentru un celebru film, îl întâlnește pe producătorul Carlo Ponti, care ulterior îi devine soț. În prezent, Sophia are 89 de ani și rămâne cu siguranță o stea a cinematografiei, dar și una dintre cele mai recognoscibile vedete din întreaga lume.

Nicio altă actriță italiană nu a ajuns vreodată la o asemenea popularitate internațională.

Duș rece

sophia loren 2023
Sophia Loren 2023[Sursa foto: Freepik]

Una dintre practicile de la care actrița nu se abate niciodată este dușul rece dimineața. În acest mod, reușea să își înceapă ziua plină de energie, oferindu-i o stare revigorantă. De asemenea, specialiștii spun că un duș rece de 10 minute, imediat cum te-ai trezit, îți va pune în funcțiune toți mușchii și îți va crește nivelul de serotonină din corp.

O oră de mers pe jos în fiecare zi

sophia loren varsta
Ce vârstă are Sophia Loren[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Corpul Sophiei Loren era unul perfect și chiar și la 89 de ani, vedeta se menține în formă. Evident, sportul a jucat un rol important în acest succes. Actrița a mărturisit faptul că nu se abătea niciodată de la regula de a merge măcar o oră pe jos.

De asemenea, uneori făcea câteva exerciții acasă, dis de dimineață. Mișcarea este unul din motivele pentru care s-a menținut tânără atâta timp.

Evită stresul

trucuri sophia loren
Ce trucuri are Sophia Loren[Sursa foto: Freepik]

Pentru a duce o viață cât mai liniștită și pentru a nu arăta împovărată și supărată, Sophia a declarat că întotdeauna este recomandat să evităm stresul. Așadar, actrița obișnuia să citească, să privească apusul și să se înconjoare doar de companie bună, pentru a reuși să se relaxeze cât mai mult pe parcursul întregii vieți.

Dieta mediteraneană

sophia loren dieta
Ce dietă are Sophia Loren[Sursa foto: Freepik]

De-a lungul anilor, Sophia a susținut că motivul pentru care s-a menținut tânără și frumoasă pentru atâta timp a fost dieta mediteraneană. Aceste mâncăruri sunt inspirate din cultura culinară a Italiei, Greciei și a Spaniei. Așdar, frumoasa vedetă consuma multe fructe și legume, pește, fructe de mare, pui, semințe și verdețuri precum: oregano, busuioc și rozmarin. O astfel de alimentație previne îmbătrânirea, kilogramele în plus, dar și problemele cardiovasculare.

Pastele

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Provenind din Italia, pastele sunt nelipsite din alimentația Sofiei Loren. Cu toate că am crede că acest preparat este caloric, actrița consuma destul de des paste, însă avea grijă la cantitate. În general, Sophia era foarte atentă la porția pe care o mânca, consumând 1000 de calorii pe zi. Vedeta mărturisea că are trei mese pe zi, incluzând mic dejun, la prânz o salată și cina. Cu toate că mânca paste, Sofia evita pe cât se poate pâinea.

Ulei extravirgin

ce mananca sophia loren
Ce mănâncă Sophia Loren[Sursa foto: Freepik]

Uleiul de măsline este un element cheie în dieta mediteraneană. Acesta este folosit pentru a înlocui alte uleiuri sau grăsimi. În acest mod, actrița își menținea colesterolul la cote normale, dar și silueta de invidiat. În fiecare zi, Sophia includea două linguri de ulei de măsline în mâncare. De asemenea, acest ingredient reduce riscul de diabet și probleme cardiace.

Vinul rosu

sophia loren rutina
Ce rutină avea Sophia Loren[Sursa foto: Freepik]

Deși în lumea cinematografiei existau multe tentații și petreceri, Sophia era întotdeauna atentă la cantitatea de alcool pe care o consuma. Așadar, actrița obișnuia să consume doar vin roșu, însă cu măsură. Alcoolul nu doar că nu este sănătos, dar și îți îmbătrânește pielea.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies