Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit. “Atunci când suntem monitorizați este mult mai ușor.”

Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit. “Atunci când suntem monitorizați este mult mai ușor.”
Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit

Multe persoane care s-au confruntat cu lupta împotriva kilogramelor în plus, le-au recuperat imediat ce le-au dat jos. Așadar, menținerea greutății este o reală provocare, uneori mai mare decât slăbitul în sine.

Carmen Barcan, specialist în terapii de slăbit și remodelare corporală, vorbește în cadrul emisiunii “Dimineața cu noi” de la Kanal D, despre cum se poate menține greutatea după slăbit.

Cum putem slăbi într-un mod sănătos

Greutatea este importantă nu doar pentru a ne simți mai bine în corpul nostru, ci este și benefică atunci când vine vorba de sănătate. Deseori, nu se scapă prea ușor de kilogramele în plus, însă, specialistul recomandă vizita la un nutriționist, fiindcă este foarte important ca toți pașii făcuți să fie corecți încă din prima zi, totodată,

menținerea putând fi mult mai ușoară. Mai mult decât atât, aceasta a menționat că persoanele care sunt monitorizate, obțin cel mai bun rezultat, deoarece menținerea se învață tot în același timp cu procesul de slăbire, alimentația fiind la 70%, pe când restul sunt proceduri și sport. 

“Aș recomanda mersul la un specialist. Este foarte important să faci lucrurile corect încă din prima zi, pentru că atunci când facem zi de zi lucrurile corect, ajungem să obținem cel mai bun rezultat.

Așadar, menținerea este mult mai ușoară și rezultatul îl păstrăm pentru toată viața.(...) Atunci când suntem monitorizați este mult mai ușor, vă spun din experiență, fiind 14 ani de când lucrez în acest domeniu. Persoanele care au avut un îndrumător au reușit, deoarece nu putem de unii singuri. Ar trebui să avem un plan bine pus la punct zilnic, să facem lucrurile corect și să nu creăm un precedent.
Alimentația este undeva la 70%, restul sunt proceduri în cazul în care apelăm la un specialist, sau sport. Este foarte important să facem ambele lucruri în același timp, pentru că obținem cel mai bun rezultat, deoarece menținerea se învață tot în același timp al procesului de slăbire. Dacă nu ești disciplinat în timpul slăbirii, nici menținerea nu o poți face.”
a spus specialista, în cadrul emisiunii.

Citeste si: Ce stil de viață are Ilinca Vandici. „Știu exact câte ore nu mănânc”

Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce stil de viață are Romanița Iovan. ”Pasiunea mea cea mai mare este să sar coarda.”

Este bine sau nu să ne cântărim des

Specialista este de părere că nu este un lucru rău cântărirea din când în când.

Mai mult, ea a precizat că este recomandat ca lumea să se cântărească dimineața la prima oră a zilei, fiind cel mai eficient control.

“Vă spun sincer că și eu am trecut prin acest proces, și este foarte important când ne cântărim des. Teoria spune altceva, eu vă spun din practică: atunci când avem o evidență a kilogramelor știm ce să facem. E mult mai simplu de a face pasul următor.

Eu recomand să vă cântăriți dimineață la prima oră, dimineața fiind cel mai bun control”, a spus aceasta.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Trucuri simple care te scapă de balonare. “Flora e dată peste cap”

Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit[Sursa foto: pexels]

Citeste si: Ce înseamnă dieta fără sport. „Lucrurile se fac pe rând”

Planificarea meselor

Planificarea meselor pentru o alimentație echilibrată conține cele trei mese zilnice, fiind cele mai sănătoase, însă dacă ziua începe la ora 11:00, se pot servi doar două mese. Este important de menționat faptul că este necesar să existe o pauză de 5 ore între micul dejun și masa de prânz. Totodată, ultima masă se poate servi în funcție de activitatea desfășurată în ziua respectivă, și de volumul de muncă.

“Planificarea a meselor este la fel de importantă, eu recomand trei mese pe zi deoarece sunt cele mai sănătoase. Trebuie să existe o pauză între mic dejun și cel de prânz de 5 ore, și ultima masă în funcție de activitatea pe care am desfășurat-o în ziua respectivă. Cu cât volumul de muncă este mai mare, cu atât putem să ne ducem puțin mai sus, însă nu mai mult de 21:00.  Nu este important să avem același program de mese zilnic în mod neapărat, depinde de program. De exemplu, dacă ne trezim la 11:00, putem să optăm pentru două mese. Nu este nimic greu din a sări peste o masă, dar să nu facem din asta un obicei, deoarece organismul se va revolta și vom cădea în zona cu risc, adică vom mânca mai mult în acea zi, putând să pierdem controlul”, a spus ea.

Citeste si: Dacă fumezi slăbești? Iată care este adevărul

Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să îți găsești motivația pentru a slăbi. „Nu găsim energia necesară ca noi să ne abținem”

La ce alimente să fim mai atenți

În încheiere, specialistul în terapii de slăbire și remodelare corporală a menționat faptul că este recomandată consumarea foarte rară a anumitor produse, precum fast-food, sucuri, carbohidrați, alimentele cu grăsime multă. Totodată, a mai vorbit despre zilele în care oamenii tind să mănânce orice și să nu se mai țină de diete, fiind de părere că nu este în regulă acest lucru.

“Fast-food-urile, tot ce este cu grăsime mai multă, sucurile, carbohidrații în general sunt periculoși. Mare atenție și la zahăr, deoarece este cel care ne face cel mai mult rău. Însă, dacă consumăm anumite alimente mai rar, nu se va întâmpla nimic.(...) Nu sunt de acord cu zilele în care putem mânca orice, și vă spun și de ce. Atunci când avem un copil, îi impunem o anumită educație, anumite reguli, și o zi din săptămână îl lăsăm să își facă de cap, ceea ce nu este ok. În momentul în care sănătatea este obiectivul, reușim.”

Citeste si: Cum a slăbit Liviu Guță 9 kilograme. „Nu aveți voie absolut nimic”

Tot ce trebuie să știi despre menținerea greutății după ce ai slăbit[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cu ce înlocuim mezelurile



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Ce stil de viață are Ilinca Vandici. „Știu exact câte ore nu mănânc”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies