5 Băuturi răcoritoare ce au calorii puține. Le poți prepara acasă

bauturi racoritoare calorii putine

Bauturi racoritoare cu putine calorii 

În zilele călduroase de vară, avem tendința să consumăm cât mai multe lichide, pentru a oferi organismului o gură de aer proaspăt. Însă știați care sunt băuturile cu puține calorii?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact băuturile cu care vă puteți răcori, în zilele toride de vară, care totodată conțin și foarte puține calorii. În plus, descoperiți și cum vă mai puteți răcori, dacă niciuna dintre aceste băuturi nu vă ajută așa cum v-ați dori.

 

Băuturi răcoritoare ce au calorii puține

Fresh de fructe  

Indiferent de sezon, una dintre cele mai sănătoase băuturi consumate în sezonul cald este sucul proaspăt de fructe. Această băutură este cea care are în compoziția sa doar suc de fructe pe care îl stoarceți proaspăt, în ziua în care doriți să consumați băutura. În plus, puteți adăuga și fulgi sau cuburi de gheață, astfel poate deveni și o băutură energizantă datorită aportului de vitamine și minerale oferite organismului.

Fresh-ul de fructe este o băutură slabă în calorii.

fresh de fructe
Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce ceai sa bei, pentru frumusetea ta. Avem 3 retete delicioase

Ice Tea  

Dacă alegeți să faceți corect un ceai cu care să vă răcoriți în timpul verii, atunci acesta va deveni una dintre cele mai răcoritoare băuturi de vară.

Însă pentru a vă bucura de un ceai care totodată să conțină și cât mai puține calorii, pentru început, ar trebui să eliminați de pe listă toate ceaiurile care se află în comerț (cele care conțin adaos de zahăr, arome și coloranți), pentru că un singur pahar din această băutură conține 200 de calorii.

cum se prepara ice tea
Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 3 Rețete de smoothie răcoritoare pentru zilele toride de vară

Limonadă  

Cu toate acestea, o variantă mult mai sănătoasă decât orice suc de fructe care se află în comerț, este limonada. Aceasta are puține calorii, iar totodată și nenumărate beneficii pentru organism. Un aspect de care ar trebui să ținem cont, atunci când vine vorba despre prepararea unei limonade, este aportul caloric pe care îl are, în funcție de îndulcitorii pe care alegem să îi folosim (zahăr sau miere), dar și de cantitate.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

reteta de limonada cu menta
Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cu ce se mânâncă GRANOLA. Specialiștii în nutriție au o părere extrem de bună despre acest mic dejun

Ice Coffee sau Frappe  

Atât Ice Coffee, cât și Frappe -ul se află printre preferințele multor persoane, atunci când vine vorba despre sezonul cald.

Cu toate acestea, în funcție de ingrediente adăugate, aceste băuturi pot depăși limita caloriilor permise pentru organism.

De exemplu, dacă băutura aleasă conține mult zahăr, toppinguri, frișcă sau înghețată, un singur pahar poate depăși cu siguranță un număr de 500 de calorii. În general, astfel de băuturi trec de 200 de calorii, dacă nu sunt preparate cu ingredientele potrivite.

cum se prepara ice coffee
Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: La ce este bun ceaiul de soc

Shake sau Smoothie  

Aceste băuturi, shakeurile sunt cele mai delicioase atunci când simțim nevoia să ne răcorim, în zilele toride de vară. În plus, acestea sunt și sănătoase, datorită modului simplu în care se prepară.

De exemplu, un shake preparat din lapte, fructe proaspete și câteva cuburi de gheață deține aproximativ 100 de calorii, în comparație cu cele în care se adaugă siropuri, frișcă sau înghețată, care pot avea chiar de 3 ori mai multe calorii.

Citește și: Ce avere are, de fapt, Dan Puric: „Mergem la bancă să arăt conturile”. Actorul a dezvăluit ce a făcut în paralel cu teatrul- kanald.ro

Citește și: EDU.ro Subiecte Istorie BAC 2024 și Subiecte Matematică BAC 2024: La ce oră se publică baremul?- stirilekanald.ro

Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Scrub cu zahăr pentru corp. Specialiștii îți dau toată detaliile necesare pentru realizarea scrub-ului cu zahăr

 

Cum să te răcorești eficient în timpul verii

Un lucru pe care îl puteți face pentru a vă răcori în zilele călduroase de vară, este să vă  umeziţi încheieturile şi zonele de puls, cu apă rece. Astfel, apa rece va curge pe vene şi artere și va permite corpului să se răcorească exact așa cum are nevoie.

De asemenea, puteți folosi și un cub de gheaţă pe care îl veți așeza într-o batistă, pentru a continua să vă răcoriţi. De menționat este faptul că dacă veți continua să vă răcoriți încheieturile, veți induce o senzaţie de confort organismului.

Cu toate acestea, ar trebui să tineţi minte și faptul că nu trebuie să folosiţi cuburile de gheaţă  direct pe piele. Modalitatea prin intermediul căreia vă veți reduce temperatura corpului în zilele călduroase de vară și vei oferi organismului senzația de confort de care are nevoie, constă în învelirea într-o bucată de pânză sau prosop. Astfel, conform studiilor realizate, veţi reuși să reduceți, aproape instant, temperatura centrală a corpului cu până la 1.5 grade Celsius. În plus, beneficiul este și că aceasta se va menţine scăzută, timp de aproximativ o oră. 

Bauturi racoritoare cu putine calorii [Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Retete pentru detoxifierea organismului. Sunt bune si pentru slabit!



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

3 Rețete de smoothie răcoritoare pentru zilele toride de vară

OOPS! Andreea Mantea, cu trupul mai DEZGOLIT ca niciodată! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat TOT la vedere

Andreea Bălan, veste de ultim moment despre relația cu Victor Cornea, când toți credeau că se căsătoresc

Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”

Jador și Oana Ciocan vor deveni părinți? Ce a publicat tânăra

Felicitări! Larisa Groza, fosta concurentă de la Casa iubirii, a anunțat sexul copilului

Polițistă din penitenciar, filmată în timp ce se iubește cu un deținut periculos, în celula acestuia


Cookies