Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade. Greșeala pe care o fac multe persoane

Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade. Greșeala pe care o fac multe persoane
Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade. Greșeala pe care o fac multe persoane

Mașina de spălat este de nelipsit din casele românilor, aducând foarte multe beneficii. Iată de ce nu este bine să speli rufele la 40 de grade Celsius, și care este temperatura recomandată!

Mulți români obișnuiesc să spele hainele la temperatura de 40 de grade Celsius, pe motiv că economisesc energie electrică. Însă, potrivit Energy Saving Trust, dacă speli rufele la mașina de spălat la temperatura de 30 de grade Celsius, consumul va fi cu aproape 40% mai mic pe an, față de temperaturile mai ridicate pe care le folosite până în prezent.

Citește și: Pune praf de copt pe haine înainte de a le băga în mașina de spălat! Trucul care te va ajuta să ajungi la rezultatele dorite

Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade[Sursa foto: freepik]

Citește și: Trucul japonez cu muștar pentru prosoapele albe. Cum le poți păstra pufoase și flexibile

Spălarea hainelor la temperatura de 30 de grade Celsius a devenit un obicei, deoarece oamenii sunt de părere că acestea nu se vor spăla corespunzător. Însă, cu ajutorul noilor tehnologi, rufele pot fi spălate chiar și la temperatura de 20 de grade Celsius, fiindcă ele vor fi spălate la fel de bine.

Specialiștii susțin faptul că la temperatura de 90 de grade Celsius pot fi spălate doar hainele oamenilor care suferă de boli infecțioase, sau cele care trebuie dezinfectate. În schimb, ele se pot spăla și la temperatura de 20 de grade Celsius, economisind destul de multă energie electrică, costurile de funcționare putând ajunge până la 66%.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citește și: Cum asortezi geaca de piele, obiectul vestimentar care nu se demodează. „Este una dintre investițiile cele mai bune din garderobă”

Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade[Sursa foto: freepik]

Citește și: Trucul spectaculos pentru spălarea hainelor negre la mașina de spălat. Ce trebuie făcut înainte de băgarea articolelor vestimentare în mașină

Categoria de rufe care trebuie spălate la 60 de grade

Mai mult decât atât, specialiștii în domeniu consideră că fiecare tip de haine se spală la o temperatură potrivită lor. Așadar, este recomandat ca prosoapele de baie, prosoapele pentru menaj și lenjeria intimă să fie băgate la mașina de spălat la o temperatură de 60 de grade Celsius.

Citește și: De ce să îți speli șosetele albe în cuptorul cu microunde. Trucul interesant te ajută să economisești timp

Motivul pentru care hainele nu se spală la 40 de grade[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce este bine să îți speli părul cu bicarbonat de sodiu. Cel mai simplu și rapid truc pentru un plus de strălucire



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Ce trebuie să dai de pomană pe 2 februarie 2023, de Întâmpinarea Domnului

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO 2024? „Familia mea are nevoie mai mare de mine”

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies