Sărbătorile vin cu certuri în cuplu

Sărbătorile vin cu certuri în cuplu
Sărbătorile vin cu certuri în cuplu

Sărbătorile sunt așteptate, de obicei, cu multă nerăbdare de o mulțime de oameni. Însă, de cele mai multe ori, sărbătorile pot deveni un factor de stres și presiune în viața de cuplu, în momentul în care partenerii nu își cunosc nevoile.

Cerasela Rogen, antrenor al minții, a fost invitată în cadrul emisiunii “Teo Show”, difuzată la Kanal D, pentru a vorbi despre ce se întâmplă în această lună, care vine cu diferite certuri în viața de cuplu.

De ce pun femeile capăt relației

De cele mai multe ori, femeile obișnuiesc să pună capăt relației amoroase chiar în pragul sărbătorilor, din momentul în care simt că au mult prea multe treburi, precum curățenia, gătitul, serviciul, grija copiilor, pe care trebuie să le ducă

la bun sfârșit de unele singure. Așadar, în loc să găsească soluții și să poarte discuții sincere cu partenerul de viață despre nevoile lor, își intră, mai degrabă, în rolul de victimă, uneori fără să realizeze.

“Nu cred că este o regulă neapărat, dar clar în perioada asta suntem clar mai muncite. Curățenie, gătit, serviciu, copiii cu cadouri, și cumva ne ia valul și avem senzația că nu suntem ajutate, că nu suntem înțelese și susținute.

Ne transformăm cumva în victime, în loc să discutăm, în loc să căutăm soluții, în loc să fim mulțumite cu ce putem, și ce nu putem asta e. Oamenii în loc să caute soluții, caută să se victimizeze”,  a spus specialista.

Citește și: Diferența de vârstă, o piedică în relația de cuplu. ”În ziua de astăzi contează vârsta socială și vârsta psihologică, nu cea biologică.”

Sărbătorile vin cu certuri în cuplu[Sursa foto: unsplash]

Citește și: Șase comportamente care sperie bărbații. Sfaturi pentru femei! ”Nu-l pune pe acest fals piedestal.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cele mai întâlnite motive de ceartă în cuplu, de sărbători

Banii, lista musafirilor, locația unde ar trebui petrecute sărbătorile, vacanțele și așteptările prea mari  sunt principalele motive pentru care un cuplu ajunge să se despartă de sărbători.

Astfel că, o relație de cuplu cu adevărat puternică este cea care a reușit să treacă prin provocări, și a reușit să le rezolve civilizat. Viața de cuplu se sudează de cele mai multe ori chiar de sărbători, poate în momentul în care îți face apariția soacra, în momentul în care femeile trebuie să fie cât mai drăguțe chiar dacă nu au starea necesară, trebuie să se îmbrace adecvat, să facă diverse drumuri.
Așadar, un cuplu de succes trebuie să își rezolve tensiunile respective care apar pe parcurs, și cumva să își împartă fiecare sarcinile. Fiecare persoană trebuie să își cunoască așteptările, și să nu se lase ghidați de așteptările false.

“Un cuplu cu adevărat sudat este cel care a trecut prin provocări și le-a rezolvat. Cuplul se sudează în momentul în care vin Sărbătorile, în momentul în care vine soacra, când trebuie să fii drăguță chiar dacă nu ai chef, trebuie să te îmbraci cumva, să te duci undeva.

Un cuplu de succes are nevoie să își rezolve aceste tensiuni care apar în cuplu, și cumva să ne împărțim lucrurile, să nu fie ca pe vremuri”,  a mai precizat ea.

Citește și: De ce doare o despărțire. „Trebuie să înțelegem că vom fi afectați și fizic și mental și emoțional și energetic.”

Sărbătorile vin cu certuri în cuplu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum să ai o relație bună cu socrii. ”Soacra și nora sunt două femei care iubesc același bărbat.”

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Data de 11 Decembrie, cea mai întâlnita zi pentru despărțiri

Totodată, o dată foarte cunoscută în care au loc cele mai multe despărțiri este 11 Decembrie. Acest lucru se întâmplă în momentul în care persoanele din relația de cuplu trebuie să accepte un plan oficial când vine vorba despre planurile de Crăciun. Așadar, când una dintre persoane nu simte să oficializeze această relație, cealaltă persoană tinde să fugă, găsind un motiv oarecare, precum tonul vocii în care i s-a vorbit pe parcursul discuției.

“Da, pentru ca acolo trebuie să accepți că faci ceva oficial, adică să faci Crăciunul împreună e mai mult decât o întâlnire oficială. Încep întrebările << Unde facem Crăciunul? Ce facem de Revelion? >>, și atunci unul dacă nu simte să oficializeze această relație, 90% dintre noi fugim, găsim un motiv oarecare”,  a menționat aceasta.

Citește și: Cum prevenim răcirea relației de cuplu. „Nu știm să gestionăm o relație pe termen lung”

Sărbătorile vin cu certuri în cuplu[Sursa foto: pexels]

Citește și: Cum îi explicăm adolescentului că părinții divorțați au o altă relație? "Copilul trebuie să înțeleagă situația și să fie conștient că părintele este fericit și în siguranță.'



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Șase comportamente care sperie bărbații. Sfaturi pentru femei! ”Nu-l pune pe acest fals piedestal.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies