Secretul celei mai gustoase maioneze de post constă în ingredientul magic cu care poți înlocui ouăle, dar și în modul corect de preparare. Iată câteva trucuri simple, pentru ca preparatul să aibă un gust delicios, cu o textură pufoasă.
Postul devine mai ușor de ținut dacă se înlocuiesc câteva produse cu altele asemănătoare, care să nu conțină ouă, lactate sau carne. Acesta este și cazul maionezei. Există numeroase variante de maioneză de post, care pot fi încercate de către gospodine, pentru a înlocui maioneza făcută din ouă. Astfel, nu este nevoie să se renunțe la rețetele preferate.
Ingredientul magic cu care pot fi înlocuite ouăle
Maioneza de post pufoasă poate fi preparată extrem de ușor, din doar trei ingrediente accesibile:
150 de mililitri de lapte de soia sau de migdale
300 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
o lingură de muștar
două sau trei linguri de suc de lămâie
o linguriță de sare sau după gust.
Însă, este important de știut faptul că în rețetă, muștarul nu trebuie să fie iute sau cu un gust amar, iar uleiul recomandat este cel de floarea-soarelui, pentru că cel care conține măsline poate schimba gustul mâncării. Totodată, pentru ca maioneza de post să iasă delicioasă și pufoasă este ca laptele vegetal folosit, uleiul și toate celelalte ingrediente să fie ținute la temperatura camerei.
Citește și: Diferența dintre unt, ulei și untură
Citește și: Ce să elimini din salata de boeuf, pentru mai puține calorii. Secretul care trebuie știut de gospodine
Modul de preparare este simplu:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
1. Se toarnă laptele și uleiul într-un blender.
2. Mai apoi, se adaugă sarea, sucul de lămâie sau oțetul și muștarul și se amestecă.
Maioneza de post, preparată cu cartofi
Maioneza de post poate fi făcută cu cartofi și ulei de măsline.
Ingrediente:
doi cartofi
100 de grame de muștar dulce, fără adaosuri
o lămâie
o lingură de unt de cocos
o lingură de ulei de măsline
Citește și: 3 Mâncăruri ușoare de seară, ușor de preparat
Citește și: Cât timp se fierbe pieptul de pui. Care este secretul gospodinelor?
Modul de preparare:
1. Se curăță cartofii de coajă și se taie.
2. Mai apoi, se pun la fiert în apă cu sare.
3. După ce s-au răcit, cartofii se bagă într-un blender.
4. Se adaugă peste ei muștarul, untul de cocos topit, uleiul de măsline și puțină zeamă de lămâie. Uleiul de măsline oferă o consistență mai fluidă maionezei.
Maioneza de post, indiferent de rețetă, poate fi preparată și cu ajutorul unui mixer vertical cu puterea de cel puțin 700W sau chiar de 1000W.
Așadar, este recomandată mixarea de jos în sus, foarte lentă, pentru ca maioneza să nu se taie.Citește și: Cu ce se mănâncă MAIONEZA
Citește și: 3 Rețete de apă infuzată pe care le poți prepara foarte ușor la tine acasă