Sfaturi pentru îngrijirea părului creț

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț
Sfaturi pentru îngrijirea părului creț

Orice femeie cu părul creț trebuie să aibă un as în mânecă, pentru a avea un păr cât mai frumos și sănătos. Află din rândurile de mai jos câteva sfaturi pentru îngrijirea părului creț!

Sorin Stratulat, hairstylist, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre îngrijirea corespunzătoare a părului creț.

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț

Părul creț are nevoie de o atenție mult mai sporită, datorită faptului că, de cele mai multe ori, ajunge să fie deshidratat natural. Mai precis, din cauza schimbării de temperatură și a umidității din aer, părul ajunge să prindă o altă formă.

“Părul creț sau ondulat este mai pretențios pentru că, de cele mai multe ori, este deshidratat natural. Asta îi dă o textură specială, iat dacă se schimbă temperatura și umiditatea, părul tău are cu totul altă formă decât cea la care te aștepți tu să fie”,  a spus specialistul.

1. Amplificarea buclelor cu un ondulator

Ondulatorul este cea mai potrivită alegere când vine vorba de amplificarea buclelor.

Așadar, este recomandat să se folosească unul eficient, care va permite obținerea unor onduleuri perfecte pentru accentuarea părului creț.

“Fără să te coafezi, fără să îi faci absolut nimic, folosește un ondulator și amplifici bucla naturală”, a mai precizat hairstylist-ul.

Citește și: 3 tratamente pentru scalp care stimulează creșterea parului

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum ne aranjăm părul ca să fim mai feminine

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

2. Temperatură mai scăzută

Părul creț are nevoie întotdeauna de o temperatură puțin mai scăzută în momentul în care se folosesc produse destinate aranjării parului, pentru a nu se deshidrata mai mult decât este.

“Contează foarte mult, în general, temperatura, dar atunci când vorbim de parul creț este ideal să folosim o temperatură puțin mai scăzută, pentru că altfel îl deshidratăm și mai puternic decât este deja.”, 

a mai menționat el.

3. Spray de textură

Pentru un efect spectaculos, multe femei folosesc spray pentru texturarea părului. De asemenea, există un spray cu sare de mare, care va produce un efect de beach waves, însă acesta va avea tendința de a usca firul de păr. Cu toate astea, el poate fi folosit alături de o protecție termică sau o cremă hidratantă înainte.

“Mai poți să folosești spray-uri de textură, există spray-uri cu sare de mare, însă trebuie să fii atentă deoarece vor usca puțin părul. Este ideal să aplici o protecție termică sau o cremă hidratantă, și după aceea să folosești un spray de genul acesta”, a spus acesta.

Citește și: Trucuri și sfaturi utile pentru un păr sănătos

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum ne menținem părul sănătos cu ajutorul măștilor și tratamentelor

4. Aplicarea unor măști de păr

De asemenea, în rutina săptămânală se pot folosi diverse măști hidratante. Părul creț este recomandat să fie pieptănat doar în momentul în care este ud, și în timp ce are mască pe el, pentru a evita ruperea firelor de păr.

Din cauza faptului că se încurcă puțin mai mult și este deshidratat, prin mișcarea pieptănului s-ar putea pur și simplu ca părul să se rupă. Așadar, acesta trebuie udat, șamponat, și aplicat o mască peste. Mai apoi, se descurcă cu ajutorul degetelor, și apoi se folosește o perie de descurcat părul.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

“Părul creț ideal trebuie să fie pieptănat doar când este ud, dar când are mască pe el, fără mască aș spune să nu pieptănați părul pentru că se poate rupe foarte ușor, tocmai pentru că se încurcă puțin mai mult, este puțin mai deshidratat, și din mișcarea pe care o ai cu pieptănul sau cu peria, s-ar putea pur și simplu să îl rupi. Deci, îl udăm, îl șamponăm, aplicăm masca, și întâi începem cu degetele, și apoi folosim o perie sau un piaptăn de descurcat părul!”, a mai spus el.

5. Produse speciale pentru bucle

Din cauza faptului că părul creț tinde să se deshidrateze frecvent, se poate opta pentru câteva categorii de produse, în funcție de textura părului care poate fi de 12 tipuri, așadar, este important ca fiecare persoană să se documenteze pentru a afla exact ce produse îi sunt eficiente. De asemenea, sunt recomandate cremele de definire hidratante, aplicate înainte de coafat. Însă, sunt de evitat produsele pe baza de alcool, sulfați și silicon, deoarece vor avea tendința de a deshidrata părul, pe termen lung nefiind cele mai prietenoase variante.

“Există foarte multe produse de bucle. Aceste categorii de produse le alegi în funcție de textura părului tău. Există creme de definire, acestea fiind mult mai hidratante, aplicate înainte de coafat. Ideal este să le aplici pe toate înainte de coafat.(...) Ideal ar fi să nu folosești foarte multe produse pe baza de alcool și foarte mult sulfat, pentru că ambele vor avea tendința să îți deshidrateze puțin părul, și pe termen lung nu sunt cele mai bune variante.”, a mai precizat specialistul.

Citește și: Ce trebuie să știi despre părul cărunt

Sfaturi pentru îngrijirea părului creț[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tunsori la modă în 2023. Vei atrage toate privirile

 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Cum ne aranjăm părul ca să fim mai feminine

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies