8 Beneficii ale căpșunelor pentru organism

beneficii capsune
8 Beneficii ale căpșunelor pentru organism

Căpșunele fac parte din categoria fructelor preferate, mai ales în sezonul cald. Însă știați care sunt beneficiile acestora pentru organism?

Aflați din rândurile următoare ce vitamine și minerale conțin căpșunele mai exact, dar și care sunt doar câteva dintre nenumăratele beneficii ale consumului de căpșune pentru organism. În plus, descoperiți și câte căpșune puteți consuma zilnic.

 

Ce vitamine și minerale conțin căpșunele

Căpșunele fac parte din categoria fructelor de sezon parfumate și absolut gustoase care sunt bogate în vitamine și minerale.

Prin urmare, dețin nenumărate beneficii terapeutice și nutritive. Aceste fructe se pot consuma ca atare, în starea lor proaspătă sau sub formă de înghețată, sufleu, dulceață, compot și spumă.

Fructele congelate își păstrează proprietățile nutritive, iar dacă nu le veți tăia, acestea dețin o cantitate mare de vitamină C. În ceea ce privește substanțele antioxidante din căpșunile proaspete dar și din cele congelate, acestea există, însă atunci când vine vorba despre produsele conservate, cerealele sau alte produse speciale pentru copii, acestea vor dispărea.

Căpșunele dețin un conținut mare de vitamine și de minerale, iar printre acestea se numără și vitamina C, E, B1, B2, B6, K, PP, antioxidanți și acid folic. Totodată, căpșunele sunt fructele care conțin și fier, calciu și magneziu, dar și multe fibre, care ajută la ușurarea procesului de digestie. Prin intermediul acestora, consumul de căpșune ajută la menținerea intactă a integrității țesuturilor, a unghiilor, a părului, dar și a sănătății pielii.

capsune proaspete

Citeste si: Rețete de smoothie ideale la micul dejun pentru o zi plina de energie

 

Beneficiile căpșunelor pentru organism

Odată ce veți începe să consumați căpșune, acestea vor oferi organismului vostru, doza de antioxidanți necesară. Datorită faptului că deține vitamina C și A, acționează pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru reducerea nivelului de inflamație din organism.

Prin intermediul antioxidanților, organismul va fi protejat de îmbătrânirea prematură, de cancer, boli de inimă, diabet, dar și tulburări neurologice.

Aceste fructe au capacitatea de a proteja pielea de eventualele daune, cauzate de o dietă săracă, de expunerea la soare și de toxinele din mediu. Vitamina A ajută totodată și la îmbunătățirea pielii prin hidratare, combaterea ridurilor și îmbunătățirea elasticității.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

iaurt cu capsune

Citeste si: Cu ce se mănâncă fructul dragonului, cunoscut sub numele de Pitaya

Prin intermediul conținutului ridicat de flavonoide, căpșunele ajută și la îmbunătățirea cunoașterii și reducerea ratei declinului cognitiv și nu numai atât. Acestea pot contribui și la protejarea creierului de pierderea memoriei, demență și boala Alzheimer, datorită faptului că scad inflamația și stresul oxidativ.

Pe lângă boala Alzheimer, datorită faptului că aceste fructe conțin mangan, corpul îl utilizează și pentru a preveni tulburările neurologice, precum boala Parkinson. Beneficiu utilizat și în formarea osoasă, coagularea sângelui și producția de hormoni.

ce vitamine si minerale contin capsunele

Citeste si: Câte calorii trebuie să mănânci pe zi pentru a slăbi

Folatul din căpșune, mai exact vitamina B, joacă un rol foarte important în creșterea țesutului, dar și în formarea celulelor.

Prin urmare, folatul este necesar pentru a menține o sarcină sănătoasă, prevenind astfel malformațiile congenitale, dar și a anemiei.

Persoanele care consumă în mod regulat căpșune, fibra din aceste fructe îi vor ajuta la întreținerea unei regularități digestive, la combaterea sindromului lent al intestinelor, dar și la restabilirea echilibrului intestinal. Iar datorită contribuției aduse de vitamina A și C, se vor reduce și daunele provocate de radicalii liberi, care luptă împotriva inflamației și elimină toxinele.

desert cu capsune

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Cu ce se mănâncă ANDIVELE

 

Câte căpșune e recomandat să consumi pe zi

  • Pentru a beneficia de  scăderea colesterolului și a trigliceridelor mărite, se recomandă să consumați 1 kilogram de căpșune, zilnic, în mai multe etape, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, timp de 3 săptămâni.
  • Pentru  a vă regla tensiunea arterială, se recomandă să consumați cel puțin 1 kilogram de căpșune, zilnic, în decurs de 2 săptămâni.
  • Pentru a acționa ca  adjuvant împotriva varicelor, se recomandă să consumați 1-1,5 kilograme de căpșune, zilnic, timp de 2 săptămâni.

beneficiile capsunelor pentru organism

Citeste si: Ce să mănânci ca să slăbești repede și sănătos. Care sunt alimente cu cele mai puține calorii.

  • Pentru a vă bucura de beneficiul  antireumatic  pe care le au acestea, se recomandă să consumați minimum 800 de grame de căpșune, zilnic, pe o perioadă de 2-4 săptămâni.
  • Pentru  combaterea constipației, se recomandă să consumați cel puțin 400 de grame de căpșune, amestecate cu puțină miere lichidă, înainte cu 30 de minute de a servi micul dejun și cina, pentru timp de cel puțin 10 zile. Apoi veți face o pauză și puteți relua.
  • Pentru a acționa ca  adjuvant în litiaza renală, se recomandă să consumați câte 1 kilogram de căpșune, zilnic, în cursul dimineții și la prânz, timp de minimum 2 săptămâni.

cate capsune e recomandat sa consumi pe zi

Citeste si: Alimente pentru hidratarea pielii. Ce trebuie să mâncați, pentru a avea un ten perfect

  • Pentru a acționa ca  adjuvant în diabet, se recomandă să consumați câte 300 de grame de căpșune, zilnic, pe o perioadă cât mai lungă de timp.
  • Pentru  a lupta contra intoxicației tabagice, se recomandă să consumați câte 1 kilogram de căpșune, zilnic, în cure cât mai lungi de timp.
  • Se recomandă ca aceste fructe să fie consumate cu prudență, în cazurile persoanelor care suferă de gastrită, colită de fermentație, sindrom al colonului iritabil și diaree cronică.

capsune wikipedia

Citeste si: Cu ce se mănâncă CARTOFII DULCI. Această legumă are o istorie bogată și multe valori nutritive.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Rețeta delicioasă de prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie fără coacere

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies