Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile utilizând dieta cu PĂTRUNJEL. Care este planul alimentar?

dieta cu patrunjel
Cum slăbești 6 kilograme în 7 zile utilizând dieta cu PĂTRUNJEL. Care este planul alimentar?

Deși majoritatea persoanelor folosesc pătrunjelul în prepararea diverselor feluri de mâncare, puține știu ce poate face cu adevărat acest aliment.

Aflați din rândurile următoare în ce constă mai exact dieta cu pătrunjel, dar și cum vă poate ajuta să scăpați de kilogramele în plus, datorită beneficiilor pe care acesta le deține.

 

Dietă cu pătrunjel

Această dietă care se bazează în principal pe pătrunjel, vă poate ajuta să scăpați rapid de aproximativ 5-6 kilograme, doar într-o săptămână.

Datorită faptului că pătrunjelul conține de patru ori mai multă vitamină C decât are în compoziția sa, portocala, prin intermediul lui se ține sub control tensiunea, fiind renumit pentru efectul de stabilizator natural pe care îl are.

Odată ce ați consumat pătrunjel în această dietă, iar acesta a ajuns în organismul vostru, datorită rădăcinii pătrunjelului, care este un bun reparator pentru ficat, va fi în același timp și un bun stimulent pentru rinichi, dar și pentru reținerile de apă.

Dacă alegeți să consumați și ceai de pătrunjel, datorită frunzelor și a tulpinii, se vor elimina și pietrele. Iar în cazul în care consumați pătrunjelul sub formă de salată, acesta va aduce o contribuție considerabilă la reducerea greutății corporale, însă într-un mod sănătos, exact așa cum ne și dorim.

retete cu patrunjel

Citeste si: Dieta cu BULGUR. Slabește 10 kilograme în 2 săptămâni

 

Beneficiile dietei cu pătrunjel

  • Conține uleiuri esențiale
  • Vitamine și minerale (fier, calciu, fosfor, potasiu, vitamina K, sulf și betacaroten)
  • Flavonoide (întrețin membrana celulelor sângelui și au efect antioxidant)
  • Proteine cu până la 20%
  • De patru ori mai multă vitamină C, decât portocalele
  • Uleiuri volatile ce conțin diverse substanțe (miristicin, limonen și eugenol)

ceai de patrunjel

Citeste si: Dietă cu brânză și legume. Slăbește 5 kg în 14 zile

 

Cum se ține dieta cu pătrunjel

Pe lângă nenumăratele beneficii pe care această dietă cu pătrunjel le aduce organismului, un avantaj de luat în seama este legat de faptul că în dietă, pătrunjelul se poate consuma sub formă de sucuri, de salată sau de ceai.

În plus, puteți consuma și alte fructe și legume. 

Suc de pătrunjel

Ingrediente  – o lămâie, o legătură de pătrunjel și apă (60 ml).

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Mod de preparare  – tot ce trebuie să faceți este să stoarceți într-un pahar cu apă călduță, zeama de la lămâie. Apoi veți adăuga peste, pătrunjelul proaspăt tocat.

Se recomandă să consumați băutura dimineața pe stomacul gol. Timpul de pregătire nu este mai lung de aproximativ cinci minute.

suc de patrunjel

Citeste si: Cu ce se mănâncă FONDUE

 

Ceai de pătrunjel

Ingrediente  – 1-2 legături de pătrunjel proaspăt și un litru de apă.

Mod de preparare  – tot ce trebuie să faceți este să tocați tot pătrunjelul proaspăt și să puneți aproximativ cinci linguri din el, într-o sticlă în care ați turnat litrul de apă fiartă. Așteptați să treacă 20 de minute, iar apoi strecurați ceaiul și îl puteți consuma atât cald, cât și rece. Se recomandă să consumați acest ceai pe tot parcursul zilei, însă nu și seara. Timpul de pregătire este destul de scurt.

beneficiile dietei cu patrunjel

Citeste si: Dieta cu apă caldă. Slăbește 5 kilograme în 7 zile

 

Salată de pătrunjel

Ingrediente  – frunzele și codițele de la 6 legături de pătrunjel proaspăt, câteva frunze de mentă, o lingură de grâu, o roșie mare și zeama de la o lămâie.

Mod de preparare  – tot ce trebuie să faceți este să tocați mărunt frunzele și codițele de la cele 6 legături de pătrunjel și să fărâmițați frunzele de mentă. Apoi pisați grâul și lăsați-l la înmuiat timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, puteți să tăiați cubulețe roșia și să stoarceți zeama de la lămâie. Amestecați toate aceste ingrediente și salata este gata! Puteți consuma această salată pe parcursul întregii zile, iar timpul de pregătire poate să dureze aproximativ 30 de minute.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

salata de patrunjel

Citeste si: Ceaiul de CRUȘIN, cel mai puternic laxativ

 

Alimente pe care le puteți consuma la început de dietă

Mic dejun  – o ceașcă de cafea neagră cu puțin zahăr sau un fruct (portocală, măr, banană, căpșuni sau grapefruit)

Prânz  – piept de pui fiert sau preparat la grătar și un măr sau o pară

Cină  – un ou fiert, un morcov ras și un măr

cum slabesti cu patrunjel

Citeste si: Cu ce se mănâncă CARTOFII DULCI. Această legumă are o istorie bogată și multe valori nutritive.

 

Reguli de urmat

  • Consumați în fiecare zi câte doi litri de apă sau de ceai neîndulcit
  • Evitați să consumați băuturi carbogazoase
  • Evitați să consumați alcool
  • Evitați să consumați dulciuri
  • Puteți mânca absolut de fiecare dată când simțiți că vă este foame, atâta timp cât includeți într-un mod sau altul și pătrunjelul în meniu
  • Se recomandă să faceți în fiecare zi, cel puțin 30 de minute de mișcare, indiferent că faceți câteva exerciții în casă, vă plimbați prin parc sau mergeți la sala

exercitii de sport

Citeste si: Cât de sănătoasă este cafeaua? Beneficiile și contraindicațiile băuturii energizante



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies